Co-ouderschap met een narcistische ex – Boek door auteur Fabio Vinago

door jul 6, 2024Narcisme, Narcistisch misbruik

Narcisme is de laatste jaren een steeds meer besproken thema in zowel de psychologische gemeenschap als in onze samenleving. Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) vertoont specifieke gedragskenmerken waaronder grootheidswaanzin, manipulatie, een gebrek aan empathie en een intense behoefte aan bewondering, aandacht, validatie en bevestiging. Deze destructieve karaktereigenschappen die in iedere relatievorm kunnen voorkomen, laten altijd een duidelijk spoor van vernieling na op zowel emotioneel. Dit op zowel psychisch als mentaal vlak. In ‘Co-ouderschap met een narcistische ex’ gaat de auteur uitgebreid in op dit onderwerp. Onderaan dit artikel kan je de video bekijken.

De relatie met een narcistische (ex-)partner

De relatie met een narcistische (ex-)partner is een enorm uitdagende en vaak verwoestende ervaring. Bovendien wordt de situatie nog ingewikkelder en schadelijker wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Dit boek biedt antwoorden, inzichten, ondersteuning en praktische strategieën voor ouders die geconfronteerd worden met de uitdagingen van co-ouderschap met een narcistische ex-partner. Daarnaast belicht de auteur hoe narcisme in een relatie tot uiting komt en hoe deze persoonlijkheidsstoornis zich binnen het gezin manifesteert.

Vervolgens werpen we een licht op de gedragskenmerken van een narcistische ouder en de negatieve gevolgen ervan op de ontwikkeling van kinderen. Aansluitend benadrukken we daarbij niet alleen het belang van herkenning maar ook van zelfzorg. Verder leer je hoe je narcistisch gedrag bij je (ex) partner herkent en je ontwikkelt effectieve zelfzorgstrategieën die je kan implementeren om het emotionele en mentale welzijn van jezelf en je kind(eren) te waarborgen.
Co-ouderschap met een narcistische ex en de bescherming van je kinderen

In dit boek bespreken we hoe je in moeilijke situaties consequent gezonde grenzen stelt en handhaaft en hoe je best op je narcistische ex-partner reageert. Daaropvolgend bespreken we uitgebreid de bescherming van je kinderen en hoe je hun stabiliteit en veiligheid biedt. Je leert effectieve strategieën ontwikkelen om deze uitdagingen te overwinnen en een gezonde en veilige omgeving voor jezelf en je kinderen te creëren.

Niet alleen benadrukken we het belang van communicatie, ook de toepassing van de Grey Rock Methode en de toepassing ervan komen uitgebreid aan bod. Kortom: je leert effectieve communicatiestrategieën inzetten om conflicten te beperken en de belangen van je kind te behartigen. Tot slot kijken we naar het volledige herstelproces, het loslaten van schuldgevoelens en het (her)opbouwen van een gezonde ouder-kindrelatie.

De hier aangeboden kennis vormt de essentiële basis om de complexiteit van het gedrag van de narcistische ouder te doorgronden, de impact ervan op kinderen te begrijpen en de negatieve patronen ervan te doorbreken.

Disclaimer: de opgetekende informatie in dit boek vervangt geen (psychische) diagnose die door een gespecialiseerde arts (psychiater) wordt vastgesteld. De lezer dient de informatie op verantwoorde wijze in zich op te nemen. Bij ernstige relatieproblemen, agressie, huiselijk geweld of iedere andere situatie die erop wijst dat iemand in het gezin een gevaar voor zichzelf of iemand anders is, raad ik aan om contact op te nemen met de lokale politie.

co-ouderschap-met-een-narcist-boek-fabiovinago-3

Dit vind je wellicht ook interessant

Leven met een narcistische ouder – De gevolgen voor het welzijn van je kind
Soorten persoonlijkheidsstoornissen (cluster A, B en C)
Dit is waarom je geen medelijden mag hebben met een narcist
Ouderverstoting – De oorzaken en gevolgen
Co-ouderschap met een narcist – Do’s and don’ts

Volg ons op sociale media

narcisme-COACH-logo4

Fabio Vinago is de oprichter van de Narcismecoach Academy. Hij is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een relatie- en gedragstherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘ en ‘Toxische relaties voorbij‘.

Pin It on Pinterest