Love bombing of verliefd? Misleidende liefdesbombardementen

door mrt 16, 2024Narcistisch misbruik, Narcistische manipulatie

Love bombing (misleidende liefdesbombardementen, overdreven ‘liefdevol’ gedrag) is een verraderlijke vorm van emotionele manipulatie. Deze manipulatietechniek wordt gebruikt door individuen met narcistische persoonlijkheidsstoornis om iemand in hun greep te krijgen. Doordat iemand overweldigd wordt door liefde en genegenheid, schuilt er een duistere bedoeling achter deze manipulatietechniek. In ‘love bombing of verliefd’ duiken we dieper in op deze dynamiek. 

De opkomst van love bombing

Love bombing is geen nieuw fenomeen. In de afgelopen decennia heeft de opkomst van digitale communicatie en sociale media het makkelijker gemaakt om intensieve en frequente interactie te hebben met anderen. Dit creëert nieuwe mogelijkheden waardoor het fenomeen zich nog uitgebreider en doeltreffender kan manifesteren. Online datingplatforms en socialmediakanalen bieden manipulators een ideaal speelveld om hun manipulatieve strategieën uit te voeren. Ze verschuilen zich verschuilen achter een virtuele façade van oprechte genegenheid en interesse.

De definitie en kenmerken van love bombing

Love bombing kan omschreven worden als een strategie waarbij een persoon overmatig genegenheid, aandacht en liefde toont aan een ander. Dit met als doel die persoon emotioneel afhankelijk te maken en te controleren. Love bombing begint met een intense en bijna overweldigende stortvloed van liefdevolle gebaren, complimenten, cadeaus en andere vormen van positieve bekrachtiging. Hierdoor wordt het slachtoffer vaak overdonderd door deze aandacht en voelt zich buitengewoon speciaal en gewaardeerd. De signalen die op love bombing wijzen, zijn vaak subtiel en kunnen nogal variëren, afhankelijk van de persoon die deze tactiek inzet.

Bron tekst – Boek – Toxische Relaties Voorbij

  • Binding: Paperback
  • Distributievorm: Boek (print, druk)
  • Formaat: 158 mm x 208 mm
  • Aantal pagina’s: 274
  • Auteur: Fabio Vinago
  • Uitgeverij : Fabio Vinago
  • ISBN : 9789464772760

Klik hier voor meer info

Dit vind je wellicht ook interessant

De signalen van narcistisch misbruik herkennen: blogserie – deel 1
De impact van narcistisch misbruik op je zelfvertrouwen en zelfbeeld: blogserie – deel 2
Fases van een narcistische relatie en waarom ontsnappen moeilijk is: blogserie – deel 3
Narcistisch gedrag herkennen – De antagonistische kenmerken

Volg ons op sociale media

narcisme-COACH-logo4

Fabio Vinago is de oprichter van de Narcismecoach Academy. Hij is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een relatie- en gedragstherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘ en ‘Toxische relaties voorbij‘.

Pin It on Pinterest