Zo ontstaat narcisme – Een wetenschappelijke kijk op de narcistische persoonlijkheidsstoornis

door mrt 14, 2024Narcisme

Hoe narcisme ontstaat is een vraag die heel wat mensen bezighoudt. Onder wetenschappers zijn de meningen verdeeld waardoor er verwarring ontstaat. Toch ben ik op een heel interessant onderzoek gevallen die ik voor jullie naar het Nederlands heb vertaald. Onderaan dit artikel tref je en uitgebreide video ‘zo ontstaat narcisme’.

Zo ontstaat narcisme volgens recent wetenschappelijk onderzoek

Hierbij volgt een onderdeel van een wetenschappelijk artikel waar verschillende professionals aan hebben samengewerkt om te achterhalen hoe narcisme ontstaat. We kunnen vaststellen dat narcisme niet 100% erfelijk is en dat het een combinatie van verschillende factoren is. Ik heb dit artikel uit het Engels naar het Nederlands vertaald en herschreven in duidelijke taal zodat iedereen gemakkelijk kan volgen. Je kan het artikel lezen via de toegevoegde foto’s.

Disclaimer: ik ben lid van een database waar ik toegang heb tot een breed scala aan (psychologische) wetenschappelijke artikels en bronnen. Het is niet toegestaan om artikels te verveelvoudigen, op te slaan in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt worden, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere wijze, zonder duidelijke bronvermelding van de originele auteur/schrijver en de vertaler van het oorspronkelijke artikel.

zo ontstaat narcisme 1
zo ontstaat narcisme 2

Dit vind je wellicht ook interessant

7 dingen waar narcisten niet tegen kunnen
De signalen van narcistisch misbruik herkennen: blogserie – deel 1
De impact van narcistisch misbruik op je zelfvertrouwen en zelfbeeld: blogserie – deel 2
Fases van een narcistische relatie en waarom ontsnappen moeilijk is: blogserie – deel 3
Relatieproblemen oplossen: Een gecreëerde illusie van een liefdesrelatie

Volg ons op sociale media

narcisme-COACH-logo4

Fabio Vinago is de oprichter van de Narcismecoach Academy. Hij is een fulltime content creator op TikTok, Facebook en Instagram waar hij dagelijks video’s deelt over narcisme, narcistisch misbruik, liefde en relaties, Fabio is een relatie- en gedragstherapeut, gespecialiseerd in relatieproblemen en een narcisme deskundige. Fabio is auteur van de bestseller ‘Uit de klauwen van een narcist‘ en ‘Toxische relaties voorbij‘.

Pin It on Pinterest